Dóri & Zoli esküvői fotózás

Dóri és Zoli márciusban kerestek meg az ötletükkel, hogy egy nagyon kedves, meghitt hangulatú esküvő az elképzelésük, és ehhez szeretnének az atmoszférának megfelelő, ahhoz illeszkedő esküvői fotózást.

A teljes esemény fotózását, és kreatív fotósorozatot kértem, így ennek megfelelően tudtuk megkezdeni az előkészületeket. Mindkettejük személyisége előrevetítette az esküvő jó hangulatát, ami a júniusi esküvő napján be is bizonyosodott. Bátran állíthatom, hogy az egyik legkedvesebb esküvőn vehettem részt.

Ötletelés

A tervezési fázisban, először néhány hónappal a “Nagy nap” előtt találkoztunk, ahol egy kávé mellett átbeszéltük az esküvő és a fotózás teljes menetét. Az egyházi és polgári szertartás időrendjét figyelembe véve alakítottuk ki a képek készítésének időrendjét.

A közös “braingstorming” kiegészítéseként gyűjtöttem olyan képeket, amelyek illeszkednek Zoli és Dóri karakteréhez, illetve az esküvő helyszínén is nagyszerűen mutatnak és jól kivitelezhetőek.

Helyszín – Nőtincs

Azt kell mondjam, hogy az esküvő helyszíne kivételes volt, ezért érthetetlen, hogy ennek az észak magyarországi településnek miért nincs nagyobb népszerűsége. De talán pont ez adja a hely különleges atmoszféráját. A dombok között elhelyezkedő tó, a szántóföldek körülötte, és a parton lévő kedves hotel, mind olyan adottságok, ahol érdemes egy esküvőt, illetve egy esküvői fotózást szervezni. Fotográfusként nem kellett keresni a különleges helyeket, csak választani kellett közülük.

Az esküvő napja – kreatív fotózás

Annak érdekében, hogy feltérképezzem a helyszínt, és néhány fotót készítsek a díszitésről, valamivel korábban érkeztem. A menyasszony és ‘holdudvara’ már nagyban készült. Az első csoportképek fotózását követően, következett a lánykérés, és már mentünk is a kreatív páros fotókat elkészíteni.

Dóritól és Zolitól azt kértem, hogy a lehető legtermészetesebben viselkedjenek a kamera előtt, egymással foglalkozzanak, én így a háttérből, apró, finom instrukciókkal segítettem az amúgy teljesen organikus folyamatot. Az előre tervezett kompozíciók fotózásánál maximálisan együttműködtek. Így azt gondolom, hogy a helyszín atmoszférájába illeszkedve nagyszerűen mutatnak az esküvői képeken. Ez nagyban az ő érdemük.

A polgári szertartás a tóparton zajlott, ahol két család hihetetlen őszinte örömét igyekeztem képre vinni. A kis létszámú vendégség pedig igazán intim hangulatot teremtett.

Ezt követően mentünk át a templomba, ahol a klasszikus egyházi szertartáson szintén bensőséges hangulat volt. A kisméretű templomban az esküvői fotók elkészítése külön kihívást jelentett. Azonban a változatosságra mindig törekszem, és ezt mindig izgalmas nézőpontok keresésével érem el. Nagyszerű szertartás volt.

Ezután a gratulációk következtek, és remekül jellemzi az esküvő könnyed hangulatát, hogy a tópart felé vezető visszafele úton Zoli, a vőlegény vezetett, így egy esküvői fotót az autóban is készítettem. A kiscsoportos képeket úgy terveztük, hogy naplementekor készüljenek. Továbbá Zoli és Dóri még összeállít néhány kreatív-páros képre a tóparton, majd a kertben teljes csoportképet a hotel teraszáról lőttem.

Vacsora

A vacsorát megelőzően Dóri még eldobta a csokrot, a szívhez szóló beszédek után az ételek felszolgálása és elfogyasztása közben elvégeztem az ilyenkor bevett adatmentést, így az párról készült esküvői fotók már teljes biztonságban voltak. Ezután nem is kellett sokat várni a nyitótáncra és az azt követő bulira, így a helyszíni hangulat- és neonfényeket kombináltam a vakufénnyel, így mindenkiről készíthettem jó hangulatú képeket 🙂

Utómunka, printek elkészítése

Összegezve Dóri és Zoli esküvőjének fotózását, azt kell, hogy mondjam, hogy egy különleges élménnyel lettem gazdagabb. Elképesztő őszinteség és kedvesség mindenki részéről, nagyszerű helyszín és időjárás, és egy nagyon boldog pár. Talán ők sem kívánhatnának ennél jobb esküvőt, és bízom benne, hogy a fotók számukra is ugyanolyan fontosak lesznek, mint amilyen örömmel én azokat fotóztam.