Orsi & Sebi esküvői kreatív fozózás

Orsi és Sebi esküvője, ezen belül is az esküvői kreatív fotózás kiemelt helyet foglal el fotográfus karrieremben. Nagyon hálás vagyok, hogy ott lehettem. Visszanézve ezeket a képeket kiválóan tükröződik az, hogy milyen nagyszerű hangulatú esküvőjük volt.

Az esküvői fotózásukat könnyedén, ugyanakkor határozott elképzelésekkel közelítették meg, és szerencsére vizuális gondolkodásuk is szuper, így közösen ötletelhettünk a képeket illetően.

Ötletelés, helyszínválasztás

A templomi szertartás, a vacsora, és a kreatív fotók fényképezéséből az utóbbi fotográfiákat emelném ki, az ezekkel kapcsolatos gondolataimat szeretném megosztani.  Az esküvőt egy nyári időpontban, augusztus végére szervezték, így az időjárás is lehetővé tette, hogy külső helyszínes képeket készíthessek. A személyes találkozókor történt előzetes ötleteléseknél ezt is számításba vettük. Ennek megfelelően történt az időzítés, a képeket közvetlen a szertartás után készítettük.

esküvői kreatív fotózás

1. Helyszín: Filozófusok kertje

Az első helyszín Orsi és Sebi esetében egyértelmű döntés volt: Filozófusok kertje, ahol az első randi történt. Azt gondolom, hogy az esküvői kreatív fotózás során mindig nagy előnyt jelent, ha a választott helyszínhez személyes kötődése van a párnak. Ez segíti őket, hogy ellazuljanak, amely a képeken is meglátszik, hiszen a közös emlékek miatt sokkal felszabadultabbá válnak.

Ahogy az összes esküvői kreatív fotózás során, most is az volt a célom, hogy Orsi és Sebi a lehető legfelszabadultabb legyen a képeken. Ezt úgy értem el, hogy a fotózás elején beszélgettem velük, és olyan instrukciókkal segítettem őket, amelyek szinte észrevétlenné tették a jelenlétemet. Arra kértem őket, hogy kizárólag egymásra figyeljenek és éljék meg könnyeden ezeket az órákat. Orsi és Sebi elképesztő könnyedséggel vették ezt a ‘feladatot’.

Az esküvői kreatív fotózás során igyekeztem megjeleníteni a természetes valójukat a képeken. Így a klasszikus és elcsépelt beállítások helyett, olyan történéseket jelenítettem meg, amelyek megmutatják kettejük között lévő kapcsolat őszinteségét. Így történt ez annál az expozíciónál is, ahol Sebi egy pillanatra átvette a Orsitól a virágcsokrot, hogy a menyasszony megigazíthassa a ruháját.

Esküvői

fotózás akció

Foglaljatok időpontot 2019. február 28-ig és az esküvői fotózás mellé most 70.000 Ft értékben kaptok ajándékot.

esküvői kreatív fotózás

2. Helyszín: Flashback fotóstúdió

Miután elkészítettem a kreatív esküvői fotókat, irányba vettük a vacsora helyszínét, amely a budapesti Flashback fotóstúdió volt. Bevallom, hogy a vacsora helyszínének kiválasztásában én is részt vettem, hiszen itt korábban jónéhány portrét és csoportképet készítettem. A hely autientikussága és az indusztruális környezet miatt, úgy döntöttünk, hogy itt is készítünk képeket. Ahogy korábban is írtam, természetesen Orsi és Sebi esetében a ‘beállított’ képeknél nem a megjátszottságra, hanem a természtetességre és az exkluzvitásra kell gondolni.

A korábban gyárként működő helyszín tökéletes kontrasztja volt az öltözéküknek. Ezt igyekeztem úgy használni, hogy azok a legjobban mutassanak az elkészülő esküvői kreatív fotókon. A mimikájuk és a mozdulataik természetességét az egyes képek komponálásakor is figyeltem, hogy olyan mozzanatok kerüljenek képre, amikből kiderül az ő közös egységük és történetük.

Az esküvői kreatív fotózás utómunkája

A képek válogatásánál követtem a mindenkori koncepciómat, hogy kizárólag egy beállításból egy képet választok ki, amely a legjobban megmutatja az adott helyzet esszenciáját, és minden olyan képet kiszórni, amely annak az ‘egynek’ a replikája lehet.

Azt gondolom, hogy ez a rendkívül nagyban hozzájárul a végleges anyag minőségéhez. A fotók színbeállításainál arra törekedtem, hogy amennyire az esküvői kreatív fotózás is pozitívan sikerült, erre erősítsek rá utólag is. Lágy, kevés kontraszt szerepel a képeken, természetes, deszaturált színek és minimális retus.

Amennyiben kiváncsi vagy korábbi munkáimra nézd meg az elmúlt évek fotóiból válogatást.