Nóri & Zoli esküvői fotózás

Nóri és Zoli esküvője, és maga az esküvő fotózás is nagyon különleges alkalom volt a karrierem során, hiszen mindkettejüket nagyon jó barátomnak tudhatom. Ezért kiemelten fontos volt számomra, hogy a felkérésüknek maximálisan megfeleljek.

Célom volt, hogy olyan képeket készítsek az esküvőjükön, amelyeknél nemcsak a szakmai tudásom legjavát nyújthatom, hanem a közöttünk lévő kapcsolatot is meg tudom jeleníteni.

Esküvő fotózás Előkészülete

Az előkészületek során többször találkoztam Nórival és Zolival, ahol az igényeiket egyeztetve kidolgoztunk az esküvő fotózás koncepcióját, és a teljes menetrendet átbeszéltük. Nagyra értékelem, hogy életük egyik legfontosabb napjukon készülő emlék képekkel kapcsolatban megbíztak bennem, és ezek elkészítésben szabad kezet hagytak.

Az Esküvő helyszínei

Az esküvőt, Nóri családi kötődései okán, egy Villány melletti kis faluban, Palkonyán szervezték. Palkonya egy mesébe illő hely, kiváló borkultúrája mellett, az előző években többször is volt Magyarországon a Vidéki Gasztronómia fővárosa. Fotográfusként megérkezni és egy teljes esküvői anyagot készíteni egy ilyen helyszínen elképesztően hálás feladat.

Az esküvő napja

Nóri és Zoli egy júniusi napra szervezték az esküvőt, ennek ellenére az időjárás tartogatott némi meglepetést, de erről később. Az esküvőre történő előkészület két, egymás melletti kis parasztházban történt, az egyikben Nórit öltöztették a koszorús lányok. A másikban pedig Zoli készült – természetesen a legjobb barátai társaságában.

Fotográfusként nagyon izgalmas volt szimultán követni az eseményeket, hiszen talán én lehettem az egyetlen, aki belelát mindkettőjük előkészületeibe.

Az esküvő szertartása egy hihetetlen kedves és különleges helyszínen zajlott: Palkonya mellett a dombon, egy óriási szőlőültetvény kellős közepén, egy apró kápolnánál. A szertartás előtt és közben is kiemelten figyeltem arra, hogy a legfontosabb eseményeket megfényképezzem.

Sokszor ezek visszafogott történések, de legalább ugyanolyan érzelemmel teli momentumok. A ‘klasszikus’ képek megfényképezése mellett igyekeztem kevésbé szokványos kompozíciókat létrehozni, és a várt és nem várt eseményekre minél gyorsabban és kreatívan reagálni.

Várt esemény volt, hogy a szertartást követően elkészítsük a csoportképeket. Ezek közül számomra azok a legkedvesebbek, amelyeknél a humor mellett a szőlőültetvények és a színek elképesztő játékát használtam ki:
Ahogy korábban említettem, nem várt eseményként pedig, hogy a gratulációk közben feltámadt a szél, és eleredt az eső. Ezt Nóri és Zoli hihetetlen könnyedséggel és jókedvvel abszolvált, így a fa alá behúzódva, és a kápolna egyik sarkához bújva készítettem a gratulációk fotóit.

Esküvői

fotózás akció

Foglaljatok időpontot 2019. február 28-ig és az esküvői fotózás mellé most 70.000 Ft értékben kaptok ajándékot.

KREATÍV esküvő FOTÓZÁS

A kreatív, páros képek elkészítésével nem kellett sokat várnunk, hiszen kitisztult az idő, és a helyszínt egy Old-timer autó tette még autentikusabbá. A kápolna melletti autós képeknél figyeltem arra, hogy a kettejük könnyed hangulat mellett az érzelmek is hangsúlyt kapjanak. A boros pincéknél készült képeknél pedig a falu hangulatába illesztettem Nórit és Zolit, így születtek az alábbi képek.

Vacsora

A megérkezés a vacsora helyszínére az ilyenkor jól bevált csokordobás és welcome drinkek elfogyasztását követően előkerültek az egyszer használatos fényképezőgépek. Ezeket minden asztalra kihelyeztünk, hogy olyan képek is készüljenek, amelyeket a vendégek készítenek, így a személyességet egy új szintre tudtuk emelni.

Ezt az ötletet minden párnak szoktam javasolni, hogy vegyük bele az esküvői fotózás mellé, hogy láthassák azt is, hogy az Ő családtagjaik, barátaik hogyan élték meg az esküvőt. Szerintem szuper dolog!  

A vacsora Zoli édesapjának beszédével kezdődött. A meghitt és szívhez szóló beszédet követően készítettem minden asztal társaságáról 1-1 képet.

Az ilyenkor szokásos adatmentésemet és a vacsorát követően egy szabadtéri helyen kezdődött az esküvői party, ahol a nászajándékok átadása megtörtént. A hely fotográfusi szempontból tartogatott kihívásokat, de a hangulatfények, a lampionok és a fényképezőgépemre helyezett vaku abszolút hozták az elvárt hatást.

Ilyenkor minden esetben igyekszem elkerülni a steril, beállított és az egy fénnyel megvilágított képeket. Hiszen azok nem feltétlen tudják visszaadni a hely, a helyszín és az esküvő hangulatát. Éppen ezért figyeltem arra, hogy minél többet használjam a helyszíni fényeket, legyen az egy akár egy gyertya vagy egy projektor fénye.

Nóri és Zoli esküvőjén az utolsó expókat a tortavágáskor készítettem.

Az Esküvő fotózás utómunkája

Összegezve Nóri és Zoli esküvőjét, azt kell, hogy mondjam, hogy a teljes esküvő egy nagyon jól szervezett és felszabadult esemény volt. Ismét bebizonyosodott számomra, hogy hihetetlen jó részese lenni egy esküvőnek. Továbbá bízom abban, hogy a képek – akár digitális, akár nyomtatott formátumban – örök érvényűek tudnak maradni Nóri és Zoli számára.

Amennyiben kiváncsi vagy korábbi munkáimra nézd meg az elmúlt évek fotóiból válogatást.

Nóri & Zoli

mesél az esküvői fotózásukról

Nóri & Zoli mesél az esküvői fotózásukról