Donát Kékesi - Photography

Applia – Food wasting kampányfotózás

#fotózás #kampányfotózás #környezetvédelem
APPLiA Magyarország Egyesülés

Projektleírás

Az Applia Magyarország Egyesülés a hazai elektroniakaikészülék-gyártókat tömörítő szakmai szövetség. Többek között E-hulladékokkal, háztartási gépek energiahatékonyságával, illetve körforgás gazdasággal foglakozik. Céljuk, hogy 2030-ra az egy főhöz köthető élelmiszerhulladék a felére csökkenjen.

A “Hűtsünk okosabban!” című kampányának célja az élelmiszer-pazarlás csökkentése, olyan könnyen elsajátítható tanácsokkal, amelyeket a hétköznapi életünk során alkalmazhatunk. A mi feladatunk pedig az volt, hogy megfogalmazott 52 kampányüzeneteket vizualizáljuk, támogassuk, segítsük azok átadását, megértését.

A reklámfotózás szolgáltatásunkról olvass itt bővebben!

Előkészület, koncepcó

Az eddigi projektekhez hasonlóan, miután megkaptuk a kampányüzeneteket, elvégeztük a szükséges kutatómunkát, amely során feltérképeztük azokat a nemzetközi kampányokat, amelyek food-waste témakörben eddig készültek. A csapatunk – art director, food-stylist és fotográfus – a többalkalmas brainstorming végeredményeként az összes üzenetre több koncepciót talált ki, amelyeket különbözü formában vizualizáltuk. Mindenképpen meghökkentő, figyelemfelkeltő képek készítése volt a cél, amelyek játékos, kreatív formában jelennek meg, és nem csak esztétizál, hanem tartalmat is közvetít.

A klasszikus ételfotót definiáltuk újra, ahol például a konyhai gépek nem hétköznapi felhasználása, kevésbé szép ételek és hétköznapi tárgyak újraértelmezve a megszokott helyzettől eltérően, teljesen új közegben jelenik meg. Annak érdekében, hogy elkészült munka minél hitelesebb legyen, a képi manipulációt használatát kerültük, az ételfotózás klasszikus eszközeit használtuk. Az ételeket és kellékeket a stúdióban állítottuk össze és egyik speciális effekt sem utómunkában került a képekre. A kampány legfontosabb üzenete, hogy sok, kis apró döntésekkel látványos eredményeket tudunk elérni.

A reklámfotózás szolgáltatásunkról olvass itt bővebben!

A kampány fotózásról

A fotózást több napos előkészület előzte meg, hiszen a legtöbb fotó elkészítése több kelléket is igényelt, amelyeket be kellett szereznünk. Emellett bizonyos képeken kész ételek is szerepeltek, ezeket a food sylist kollégánk készítette el. 

A fotók nagy részének elkészítéséhez konyhai környezetre volt szükségünk, ezért – az Applia közreműködésével – a Bosch Home bemutatótermét vettük igénybe. A többi fotót pedig a Sidelight stúdióban készítettük el. A gördülékeny munka érdekében egy pontosan megtervezett forgatókönyvet készítettünk és egy hatékony workflow-t dolgoztunk ki.

Óriási öröm volt számunkra, hogy az APPLiA minket kért fel, hogy készítsük el a vizuális tartalmaikat a 2019-re tervezett kampányához.

“Hűtsünk okosabban!”

werkvideó

Stáb

// Fotográfus: Kékesi Donát

// Koncept: Berta Zoltán

// Food stylist: Tóth Móni

// Világosító: Kerényi Judit

// Asszisztencia, werk: Hegedüs Ádám

// Helyszín: Bosch Magyarország, Sidelight stúdió