Donát Kékesi - Photography

Bord Építész Stúdió – Céges portréfotózás

#portréfotózás #businessportré #üzletiportréfotózás
Bord Építészeti Stúdió

Projekt leírás

A BORD Építész Stúdió azzal a céllal alakult, hogy időtálló inspiratív helyeket hozzon létre. A közel 40 fős csapatuk teljes körű design és mérnöki hátteret nyújt a programalkotástól a tervezési folyamatokon át a megvalósulás fázisáig.

Az újonnan készülő weboldaluk portréfotóinak elkészítésére kerestek fel minket. Az előzetes egyeztetések során körvonalazódott, hogy olyan sablonoktól mentes, letisztult képi világgal rendelkező fotókat szeretnének, amelyeken finoman megjelennek a cég személyiségjegyei.

Koncepció

Az egyeztetéseket követően egy olyan koncepciót, letisztult képi világot dolgoztunk ki, amely finoman, de semmiképpen sem tolakodóan feszegeti a műfaji határokat. A klasszikus “business” portré kivágás helyett egészalakos kompozíciókat terveztünk. Emellett pedig azonos stílusú, de különböző típusú ülőbútorokkal egészítettük ki a portrékat.

Végül pedig egy “végtelen” fehér hátteret álmodtunk meg, melynek létrehozásában a Sidelight fotóstúdió holkere és a profi világítástechnika volt segítségünkre. Ennek eredményeként pedig a portrék háttere tökéletesen egybeolvad a weboldallal, ezzel biztosítva a határok nélküli vizuális élményt.

Üzleti portréfotózás

A portréfotózás egy pontosan megtervezett ütemterv és workflow alapján zajlott. Emellett profi sminkest is biztosítottunk, amely nemcsak a fotózás exkluzivitását növeli, hanem segíti a ráhangolódást, így a kamera elé érve könnyebb oldottabb hangulatban lenni.

A fotózás során mindenki számára biztosítunk kellő időt, hogy feloldódjon, otthonosan érezze magát a setben. Mindenkiről több beállításból készítettünk portrékat, amelyeket a kontroll monitornak köszönhetően már a helyszínen megnézhetett.

A Bord munkatársait egytől egyig rendkívül pozitív hozzáállás és motiváció jelemezte, melynek köszönhetően egy nagyon jó hangulatú, oldott légkörű fotózás volt. Ez kiválóan látszik az elkészült portréfotókon is.

A portréfotózás szolgáltatásunkról olvass itt bővebben!

Végeredmény

A fotózást követő 5 napon belül elkészültünk a portéképek utómunkájával, retusálásával. A végeredmény pedig egy önálló, egyedi képekből álló, de az azonos színvilágának és stílusának köszönhetően, egy egységes portré sorozat. Remek, és inspiráló volt egy olyan céggel együtt dolgozni, ahol a mérnöki precizitás és a kreatív ötletek találkoznak.

Stáb

// Fotográfus: Kékesi Donát

// Art director: Berta Zoltán

// Világosító: Kerényi Judit

// Asszisztencia: Hegedüs Ádám

// Smink: Vörös Renáta

// Helyszín: Sidelight fotóstúdió