Donát Kékesi - Photography

EMG Group – Business portréfotózás

#fotózás #portréfotózás #csoportképfotózás #imagefotózás
EMG Group

Projekt leírás

Az Europa Media Group Zrt. olyan kkv-k csoportja, amelyek aktívan részt vesznek az EU kutatási és innovációs projektjeiben, valamint képzésben és kapacitásépítésben az uniós projektek fejlesztése és irányítása terén. Elsősorban olyan üzleti portrék készíttetése volt a céluk, amelyek bemutatják a vállalat teljes managementjét portréfotók és csoportképek formájában, illetve a weboldalukon és a hozzájuk köthető oldalakon minőségi szinten jelenhetnek meg.

 Az első találkozó alkalmával átbeszéltük, hogy milyen stílusú, hangulatú fotókat szeretnének – amely alapján elkészítettük több, a cégcsoport arculatához illeszkedő koncepciót. Ezeket egy újabb személyesen találkozó során átbeszéltük, és közösen kiválasztottuk egyet. Tekintve, hogy több munkatárs is külföldön él, valamint legtöbbjüknek a napjaik igen feszesek és zsúfoltak, ezért arra kértek minket, hogy a teljes fotózást egy nap alatt valósítsuk meg.

Ezért annak érdekében, hogy a 32 portré és a 8 csoportkép a lehető legmagasabb minőségben, zökkenőmentesen és gyorsan készüljön el, egy nagyobb létszámú stábot diszponáltunk. A portréfotózáshoz így összesen 2 fotográfus, 2 világosítót, és 1 kreatív asszisztenst biztosítottuk, emellett 2 fodrász, 2 sminkes, és 3 stylist segítette a munkánkat. Valamint delegáltunk egy gyártásvezetőt is, aki összefogta és koordinálta a fotózást. 

Egy igazán komplex fotózás forgatókönyvét készítettük el, természetesen több előzetes egyeztetéssel. Így a több mint 3o emberhez igazodó fotózás forgatókönyvét, valamint a styling és enteriőr kiválasztását is tisztázni tudtuk egy több oldalas, általunk készített dokumentum segítségével.

Portréfotózás

A portréfotózás az előre egyeztetett koncepció alapján történt. Mivel fotózás sokak számára kritikus pont volt, nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy mindenki, aki a kameránk elé került egy jó hangulatú, oldott légkörű fotózáson vegyen részt.

A fotózáshoz kontrollmonitort is használtunk annak érdekében, hogy az elkészülő képek azonnal láthatóvá váljanak, így a képek tökéletesítésénél is könnyebb dolgunk volt. Mindenkiről több beállításban és pozícióban készítettünk portréfotókat, így mindenki, külön-külön ki tudta választani a magáról leginkább tetsző képet.

A business portréfotózás szolgáltatásunkról olvass itt bővebben!

Csoportkép fotózás

A csoportfotózások mindig precíz, és alapos előkészületet kívánnak, hogy minden gördülékenyen, a percre pontosan megtervezett forgatókönyv szerint történt. A műfaj komplexitásából adódóan egy-egy csoportkép elkészítése, előkészítéssel együtt 1,5-2 órát is igénybe vett. Az elkészült csoportképek a cégcsoporthoz köthető management tagjait mutatja be.

 

A csoportkép fotózás szolgáltatásunkról olvass itt bővebben!

Végeredmény

A teljes fotózási nap így összesen 14 óra volt, ebből a fotózási idő 10 óra, ahol aktív ügyféljelenlét is történt. A teljes csapatot két csoportra osztottuk: amíg az egyik fotós a harminckét munkatársról készített egyéni portrékat, addig a másik ezalatt folyamatosan készítette a csoportképeket. 

A stáb tagjai pedig az ő munkájukat segítették, így forgószínpad-szerűen cserélődtek az alanyok, biztosítva a forgatókönyv terv szerinti kimenetelét. A nap végére izgalmas, a cég értékeit hangsúlyozó, színvilágában és koncepciójában teljesen egyedi képeket készítettünk. Az elkészülő anyagot pedig alapos és gyors utómunkával –  színkorrekció, vágás, retus – véglegesítettük.

Örömmel mondhatjuk, hogy a portréképek leadását követően néhány hét elteltével felvették velünk a kapcsolatot hogy elújságolják, rengeteg külföldi és belföldi partnerük kereste fel őket és adtak pozitív visszajelzést az új képeik láttán, emellett pedig sokan cserélték le régi LinkedIn profilképüket is az általunk készítettekre.

Stáb

// Fotográfus: Kékesi Donát

// B kamera: Nagy Márton

// Koncept: Berta Zoltán

// Világosító: Érdi Róbert

// Kreatív asszisztens: Kerényi Judit

// Stylist: Nagy Dóra

// Make-up head: Vörös Renáta

// Hair head: Dzsaja Édua

// Trainee, werk: Hegedüs Ádám