Donát Kékesi - Photography

Üzleti portréfotózás – Innovátor Magazin

#címlapfotózás #businessportré #üzletiportréfotózás
MVM Group

Projekt leírás

Az MVM Group 2016-ban alapította a negyedévente megjelenő Innovátor magazint, amely egy állandó minőséget képviselő szakmai orgánum, emellett tematikája igyekszik követni a szektorban végbemenő változásokat.

Közel 4 éve működünk együtt az MVM Group-pal, a magazinhoz készülő címlap és interjúkhoz kapcsolódó üzleti portréfotókat mi készítjük el. Azon túl, hogy bemutassuk az aktuális szereplőt és annak szakterületét, a célja, hogy személyesebbé tegyük a magazint a portréfotók által.
Üzleti portréfotózás szolgáltatásunkról bővebben itt tudsz olvasni.

Koncepció

Az előzetes egyeztetések során egy – jól bevált – részletes brief, valamint egy kutatómunka segítségével begyűjtjük a legfontosabb információkat. Ezek alapján pedig elkészítünk egy kreatív koncepciót, amely mindamellett, hogy tükrözi a megfogalmazott célokat, azonosul a szereplő személyiségével. Ezt követően javaslatokat teszünk az üzleti portréfotózás helyszínére, valamint az ezzel kapcsolatos szervező feladatokat ellátjuk.

Előkészület

Ahhoz, hogy a folyamat a leghatékonyabban történjen, kidolgoztunk egy olyan workflow-t, amely magában foglalja a koncepció tervezésétől, az előzetes helyszínbejáráson és próbafotózáson át, az utómunkáig. Az utóbbi során nem csak arra fordítunk kiemelten nagy figyelmet, hogy portréalanyaink a legjobban mutassanak, hanem arra is, hogy a címlap grafikai követelmények megfeleljünk.

Üzleti portréfotózás

Az üzleti portréfotózás napján 1,5-2 órával a helyszínre érkezünk. Ezt Követően előkészítjük a helyszíneket, véglegesítjük a  portréfotók kompozícióját, valamint beállítjuk a fényeket. Párhuzamosan a sminkesek és fodrász kamerakészre varázsolják a szereplőket, majd percre pontos forgatókönyv alapján forog a munka. Az elkészülő nyers felvételeket folyamatosan láthatják a szereplők és az ügynökségi kapcsolattartó, így biztosítjuk, hogy nem történik semmilyen meglepetés vagy félreértés. 

Végeredmény

A végeredmény viszont mindig katartikus egy ilyen megfeszített, professzionális munka után, így a teljes üzleti portréfotó sorozat, amely 8-10 egymástól teljesen eltérő képből és egy címlapfotóból áll,  izgalmas és egységet képvisel, amelyben hitelesen jelenik meg a portréfotó alanyunk.

 

Üzleti portréfotózás

werkfotók

Stáb

// Fotográfus: Kékesi Donát

// Világosító, asszisztencia: Nagy Márton

// Smink: Vozák Tímea

// Koncept: Dékány Lóránt

// Ügyfél: MVM 

Innovátor Magazin

üzleti portréfotózás