Donát Kékesi - Photography

Reklámeszköz – Üzleti portréfotózás

#portréfotózás #businessportré #üzletiportréfotózás
Reklámeszköz

Projektleírás

A Reklámeszköz Kft. beltéri display reklámok gyártásával foglalkozó vállalkozás, amely arra kért fel minket, hogy egy céges csapatépítő keretein belül készítsük a munkatársakról üzleti portréfotókat, valamint csoportképeket.

A személyes találkozó során részletesen átbeszéltük az igényeket és egyeztettük az elképzelésket, majd ezt követően összeállítottunk több mood-board-ot és közösen meghatároztuk az irányt. A koncepció kidolgozásokor nagy figyelmet fordítottuk arra, hogy az elkészült portrék és csoportképek maximálisan illeszkedjenek a cég arculatához, illetve a cég kreativitása mellett megbízhatóságát is közvetítse.

Előkészület

Annak érdekében, hogy a fotózáson mindenki a legjobb formáját hozza és, hogy egy különleges napot szerezzünk mindenkinek, a fotózáshoz profi stábot delegáltunk. A smink, fodrász, és styling nem csak a fotózás exkluzivitását növelte, hanem segítette a ráhangolódást, így a munkatársak sokkal oldottabb hangulatban tudtak a kamera elé állni.

Helyszínnek a már jól bejáratott és technikailag is maximálisan felkészült Sidelight stúdiót választottuk, ahol a cég összes munkatársa kényelmesen elfért, emellett a fotózást is figyelemmel tudták kísérni.

Annak érdekében, hogy fotózás gördülékenyen tudjon haladni, a teljes csapattal a megbeszélt időpont előtt másfél órával előtte megérkeztük, és előkszítettük a stúdiót a fotózásra. Ennek köszönhetően azonnal el tudtuk kezdeni a fotózást, így biztosítva a Reklámeszköz munkatársainak lelkesedésénének megtartását.

Business portréfotózás

A portréfotózás során több kompozíciót is készítettünk. A helyszínen biztosítottunk kontroll monitort is, így mindenki ki tudta választani a magáról leginkább tetsző képet. Amellett, hogy a fotózás tényleg szuper hangulatban telt, a fotózás sokak számára kritikus pont volt, emiatt nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy aki a kamera elé került egy jó hangulatú, közvetlen légkörű fotózáson vegyen részt.

A jól kidolgozott work-flownak köszönhetően, amíg valakiről az üzleti portré készült, addig a többiekre folyamatosan került fel a smink, készült a haj, illetve a stylist által gondosan összeválogatott ruhák is felkerültek. Gyakorlatilag mindenki egy teljes átalakuláson ment keresztül.

A portréfotózás szolgáltatásunkról olvass itt bővebben!

Csoportkép fotózás

A portrék elkészítését követően kisebb csoportokra osztottuk a kollégákat, annak megfelelően, hogy a vállalaton belül milyen területen dolgoznak, és így készítettünk róluk csoportképeket. Természetesen a csapatépítő végén egy teljes csoportkép sem maradhatott el. Ez utóbbi a céljainknak megfelelően sokkal inkább lett ‘műhely-hangulata’, amely megmutatja a csapat könnyedségét.

Egy ilyen nagylétszámú csoportkép elkészítésekor már rég nem az az egyetlen elvárás a fotóstól, hogy senki ne pislogjon a kamerába, igyekszünk mindenki testtartására, pozíciójára is figyelni, az egyes arckifejezések és az azokon fellelhető érzelmekre is nagy hangsúlyt fektetünk, a világítás tökéletessége és a kompozíció egysége ilyen módon áll össze egy színvonalas csoportképpé.

A csoportkép fotózás szolgáltatásunkról olvass itt bővebben!

Végeredmény

A teljes munkafolyamat nagyon izgalmas volt számomra, és bízom benne, hogy egy maradandó élményt szereztük a munkatársaknak, és a csapatépítő-fotózásról nem csak kézzelfogható eredményeket hoztunk létre a stábommal. 

Örömmel, és megelégedéssel töltött el minket, hogy a fotók leadását követően 1 órával kaptuk egy email-t a következőkkel: “WOW, mi tényleg ilyenek vagyunk, szenzációsak a képek! :)”

Werkfilm

Stáb

// Fotográfus: Kékesi Donát

// Világosító: Kerényi Judit

// Asszisztencia: Hegedüs Ádám

// Smink: Vörös Renáta

// Hair: Tóth Melinda

// Koncept: Berta Zoltán

// Helyszín: Sidelight fotóstúdió